Tüm İstanbul için 600₺ ve üstü alışverişlerde kargo ücretsizdir.

 

Aralıklı Oruç

Aralıklı Oruç / Intermittent Fasting


Hem akdeniz tipi glütensiz beslenen, hem de ketojenik beslenenler için 2 ana 1 ara öğünden oluşan aralıklı oruç planıdır. Metabolizmanı hızlandırmak, kilo vermek ve yağ yakımını hızlandırmak istiyorsan bu planı tercih edebilirsin. Bu plan ile 16/8 (16 saat açlık- geri kalan 8 saat yemek yiyebileceğin süre) 14/10 (14 saat açlık- geri kalan 10 saat yemek yiyebileceğin süre) 12/12 (12 saat açlık- geri kalan 12 saat yemek yiyebileceğin süre) Aralıklı oruç uygulayabilirsin..

*
*
- +

KALORİ SEÇENEKLERİ:

900 kcal, 1200 kcal

ÖĞÜN İÇERİĞİ:

Kahvaltı akşam olmak üzere 2 ana öğün ve 1 ara öğünden oluşur.

Ara öğünde uzman şeflerimizin özel reçeteleri ile yapılan tatlı tuzlu (glütensiz şekersiz) atıştırmalıklarımızda bulunmaktadır.

Ketojenik veya akdeniz tipi beslenme olmak üzere 2 farklı beslenme planından oluşmaktadır.

MAKRO BESİN DEĞERLERİ:

%45 karbonhidrat, % 25 protein % 30 yağ akdeniz tipi beslenme

%5 karbonhidrat, % 25 protein % 75 yağ ketojenik beslenme

PLANIN UYGULANMASI:

Metabolizmamızı şaşırtıp kilo verme sürecinin ilerleyişinde maksimum verim almak için ıf diyeti uygulanmasını öneriyoruz. Aralıklı oruç dediğimiz bu programın tek bir uygulama şekli yoktur, size uygun olanı uygulayabilirsiniz. Ancak her türü için olmazsa olmaz kural: Akşamdan sabaha kadar olan açlık sürecinde kesinlikle bir şey yememektir. Su, şekersiz ve sütsüz kahve, şekersiz bitki çayı içebilirsiniz.

16/8 (16 saat açlık - geri kalan 8 saat ise yemek yiyebileceğiniz süre)

14/10 (14 saat açlık- geri kalan 10 saat ise yemek yiyebileceğiniz süre)

12/12 (12 saat açlık- geri kalan 12 saat ise yemek yiyebileceğiniz süre)

Mesela: İlk ana öğünü saat 12:00’ de yaparsak son öğünü ve yemek yemeyi 20:00’de bitirmiş olmalıyız.

12:00 (başla) – ilk öğün

14:00 - ara öğün

17:00 – son ana öğün

20:00 (bitir) - son öğün

Ara öğünleri ise 2 ana öğün arasında veya örnekteki gibi tüketmemiz gerekmektedir. Bu aralıklarda yani, yukarıdaki örnek planlama gibi 12:00 ile 20:00 arasında yemek, onun dışında açlık uygulamalıyız.

PLANIN YARARLARI:

  • Detoks etkisi göstererek, vücuttaki toksinleri atılmasına ve hücre yenilenmesine destek olur.
  • Uzun süreli açlık, sindirim sistemi dahil vücuttaki diğer sistemlerin dinlenmesini sağlar. Bağışıklık sisteminin dengelenmesini sağlar.
  • Vücut şeker ve yağ metabolizmasını daha iyi düzenler, kan basıncı ve kolesterol seviyeleri dengelenir.
  • Aralıklı oruç diyeti, kronik hastalıkları önler ve var olan kronik hastalıkların tedavi sürecine olumlu etkisi vardır. Yapılan bir araştırmaya göre aralıklı oruç diyeti kan şekeri düzeylerini düşürmeye de yardımcı olmaktadır.
  • Aralıklı oruç ile vücudun iç saati ayarlanır. Yeme ilişkili alışkanlıklar ve davranışlar düzenlenir.

KİMLER İÇİN UYGUN:

  • Sağlıklı ve dengeli beslenmek isteyen herkes için uygundur. Akdeniz tipi beslenme sağlıklı bir kişinin günlük alması gereken tüm besinlerin eşit dağılımı ile planlanmaktadır.
  • Ketojenik beslenenler için uygundur.
  • Kilo verme ve kilo koruma, yağ yakımı hedefi olanlar için uygundur.

HANGİ TEDAVİLERDE KULLANILIR:

Obezite, diyabet , kardiyovasküler hastalıklar(kalp-damar, tansiyon vb) gibi metabolik sendrom hastalıkları

PLANDA KULLANILAN PROTEİN KAYNAKLARI:

Yerli besi kasap grubu, balık, hindi, tavuk her gün 1 öğünde mutlaka bulunmaktadır. . (ketojenik ve akdeniz tipi beslenme)
Organik yumurta, peynir, süt, yoğurt.

PLANDA KULLANILAN YAĞ KAYNAKLARI:

Soğuk sıkım zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, tereyağı, çiğ kuruyemiş, badem , fındık, fıstık gibi kuruyemiş unları, chia susam çörekotu otu gibi tohumlar kullanılmaktadır. (ketojenik ve akdeniz tipi beslenme)

PLANDA KULLANILAN KARBONHİDRAT KAYNAKLARI:

Gluten içeren hiç bir karbonhidrat kaynağı kullanılmamaktadır.
Kurubaklagiller karabuğday kinoa gibi glütensiz besinler akdeniz tipi beslenme de kullanılmaktadır.

Bol liften oluşan taze mevsim sebze ve meyveleri her gün planda yer almaktadır. (ketojenik beslenmede kullanılan sebze/meyveler farklıdır)

Basit şeker yerine aroma olarak bal, kuru meyve ve taze orman meyveleri kullanılmaktadır. (akdeniz tipi beslenme de kullanılmaktadır)

 

  • Menülerimiz mevsim sebze meyvelerine uygun, günlük taze ve temiz içerikli besinler ile enerji, makro ve mikro besin değerlerine göre uzman diyetisyenimiz tarafından planlanır.
  • Her gün menülerimiz değişiklik göstermekte olup, dünya mutfağından özel menüler ile uzman şeflerimiz tarafından günlük hazırlanır.
  • Mutfağımızda fırın, ızgara, haşlama, buğulama gibi sağlıklı pişirme yöntemleri kullanılmaktadır.
  • Çölyak hastaları için uygun değildir.
  • Herhangi bir özel durumunuz var ise lütfen doktorunuza danışınız.
  • Yemekleriniz tüketime hazır, soğuk zincir bozulmadan her sabah adresinize teslim edilmektedir.

KALORİ SEÇENEKLERİ:

900 kcal, 1200 kcal

ÖĞÜN İÇERİĞİ:

Kahvaltı akşam olmak üzere 2 ana öğün ve 1 ara öğünden oluşur.

Ara öğünde uzman şeflerimizin özel reçeteleri ile yapılan tatlı tuzlu (glütensiz şekersiz) atıştırmalıklarımızda bulunmaktadır.

Ketojenik veya akdeniz tipi beslenme olmak üzere 2 farklı beslenme planından oluşmaktadır.

MAKRO BESİN DEĞERLERİ:

%45 karbonhidrat, % 25 protein % 30 yağ akdeniz tipi beslenme

%5 karbonhidrat, % 25 protein % 75 yağ ketojenik beslenme

PLANIN UYGULANMASI:

Metabolizmamızı şaşırtıp kilo verme sürecinin ilerleyişinde maksimum verim almak için ıf diyeti uygulanmasını öneriyoruz. Aralıklı oruç dediğimiz bu programın tek bir uygulama şekli yoktur, size uygun olanı uygulayabilirsiniz. Ancak her türü için olmazsa olmaz kural: Akşamdan sabaha kadar olan açlık sürecinde kesinlikle bir şey yememektir. Su, şekersiz ve sütsüz kahve, şekersiz bitki çayı içebilirsiniz.

16/8 (16 saat açlık - geri kalan 8 saat ise yemek yiyebileceğiniz süre)

14/10 (14 saat açlık- geri kalan 10 saat ise yemek yiyebileceğiniz süre)

12/12 (12 saat açlık- geri kalan 12 saat ise yemek yiyebileceğiniz süre)

Mesela: İlk ana öğünü saat 12:00’ de yaparsak son öğünü ve yemek yemeyi 20:00’de bitirmiş olmalıyız.

12:00 (başla) – ilk öğün

14:00 - ara öğün

17:00 – son ana öğün

20:00 (bitir) - son öğün

Ara öğünleri ise 2 ana öğün arasında veya örnekteki gibi tüketmemiz gerekmektedir. Bu aralıklarda yani, yukarıdaki örnek planlama gibi 12:00 ile 20:00 arasında yemek, onun dışında açlık uygulamalıyız.

PLANIN YARARLARI:

  • Detoks etkisi göstererek, vücuttaki toksinleri atılmasına ve hücre yenilenmesine destek olur.
  • Uzun süreli açlık, sindirim sistemi dahil vücuttaki diğer sistemlerin dinlenmesini sağlar. Bağışıklık sisteminin dengelenmesini sağlar.
  • Vücut şeker ve yağ metabolizmasını daha iyi düzenler, kan basıncı ve kolesterol seviyeleri dengelenir.
  • Aralıklı oruç diyeti, kronik hastalıkları önler ve var olan kronik hastalıkların tedavi sürecine olumlu etkisi vardır. Yapılan bir araştırmaya göre aralıklı oruç diyeti kan şekeri düzeylerini düşürmeye de yardımcı olmaktadır.
  • Aralıklı oruç ile vücudun iç saati ayarlanır. Yeme ilişkili alışkanlıklar ve davranışlar düzenlenir.

KİMLER İÇİN UYGUN:

  • Sağlıklı ve dengeli beslenmek isteyen herkes için uygundur. Akdeniz tipi beslenme sağlıklı bir kişinin günlük alması gereken tüm besinlerin eşit dağılımı ile planlanmaktadır.
  • Ketojenik beslenenler için uygundur.
  • Kilo verme ve kilo koruma, yağ yakımı hedefi olanlar için uygundur.

HANGİ TEDAVİLERDE KULLANILIR:

Obezite, diyabet , kardiyovasküler hastalıklar(kalp-damar, tansiyon vb) gibi metabolik sendrom hastalıkları

PLANDA KULLANILAN PROTEİN KAYNAKLARI:

Yerli besi kasap grubu, balık, hindi, tavuk her gün 1 öğünde mutlaka bulunmaktadır. . (ketojenik ve akdeniz tipi beslenme)
Organik yumurta, peynir, süt, yoğurt.

PLANDA KULLANILAN YAĞ KAYNAKLARI:

Soğuk sıkım zeytinyağı, Hindistan cevizi yağı, tereyağı, çiğ kuruyemiş, badem , fındık, fıstık gibi kuruyemiş unları, chia susam çörekotu otu gibi tohumlar kullanılmaktadır. (ketojenik ve akdeniz tipi beslenme)

PLANDA KULLANILAN KARBONHİDRAT KAYNAKLARI:

Gluten içeren hiç bir karbonhidrat kaynağı kullanılmamaktadır.
Kurubaklagiller karabuğday kinoa gibi glütensiz besinler akdeniz tipi beslenme de kullanılmaktadır.

Bol liften oluşan taze mevsim sebze ve meyveleri her gün planda yer almaktadır. (ketojenik beslenmede kullanılan sebze/meyveler farklıdır)

Basit şeker yerine aroma olarak bal, kuru meyve ve taze orman meyveleri kullanılmaktadır. (akdeniz tipi beslenme de kullanılmaktadır)

 

  • Menülerimiz mevsim sebze meyvelerine uygun, günlük taze ve temiz içerikli besinler ile enerji, makro ve mikro besin değerlerine göre uzman diyetisyenimiz tarafından planlanır.
  • Her gün menülerimiz değişiklik göstermekte olup, dünya mutfağından özel menüler ile uzman şeflerimiz tarafından günlük hazırlanır.
  • Mutfağımızda fırın, ızgara, haşlama, buğulama gibi sağlıklı pişirme yöntemleri kullanılmaktadır.
  • Çölyak hastaları için uygun değildir.
  • Herhangi bir özel durumunuz var ise lütfen doktorunuza danışınız.
  • Yemekleriniz tüketime hazır, soğuk zincir bozulmadan her sabah adresinize teslim edilmektedir.
Whatsap Sipariş Hattı